Rondje Zuidlaardermeer

ZuidlaardermeerHet Zuidlaardermeer – ook wel Wolfsbargermeer geheten – is inmiddels een prachtig Natura 2000-gebied. Het Groninger Landschap en Het Drentse Landschap hebben echt hun best op gedaan. Er valt prima te wandelen, voor een groot gedeelte over graskaden en -paden. Helemaal rond is het een kilometer of twintig. En omdat het meer zelf een watersportgebied is, kun je onderweg naar keuze aanleggen op diverse terrasjes (als ze open zijn).

Ik liep, uiteraard, op geleide van mijn OsmAnd Android-app. De GPS van mijn Fairphone liet mij niet in de steek en ook de batterij trok het prima. Voor wie ook dit rondje eens wil lopen: download hier het GPX-bestand van de route. Even uitpakken en kopiëren naar je navigatie-apparaat.

Ik begon aan de noordpunt, bij Paviljoen Meerwijck, en liep met de klok mee rond. Op het gemakje, met ruime pauzes, deed ik er een uur of vijf over. Dat was weer een hele hoop ruimte en stilte om een poos op te kunnen teren. Met het handpontje als bonus aan het eind. Maar geen ijsje, want het paviljoen was dicht… Maar het was een heerlijk ontspannende wandeling. Kijk maar:

Zuidlaardervoeten